Μαιευτήρας Γυναικολόγος Νέα Σμύρνη Κελετζιάν Έλενα

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο θηλασμός αποτελεί μία διαδικασία ζωτικής σημασίας τόσο μωρό όσο και για την υγεία της μητέρας. Με κάποια απλά βήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορείτε να θηλάσετε με άνεση και να νιώσετε υπέροχα τόσο εσείς όσο και το μωρό σας!

Εξοπλιστείτε

Το πρώτο βήμα είναι ο καλός εξοπλισμός. Σύμφωνα με μαίες, απαραίτητα θεωρούνται 2 βαμβακερά σουτιέν θηλασμού στο σωστό μέγεθος, πανάκια για τον καθαρισμό του στήθους και του μωρού σας και φυσικά επιθέματα στήθους. Επιπλέον ιδανικό για την άνεση και την ανακούφισή σας είναι το μαξιλάρι μητρικού θηλασμού και κάποια κρέμα για τις θηλές, που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

Καλή διατροφή

Σε κάθε περίπτωση, ειδικότερα στην περίοδο που διανύετε, οφείλετε να προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή σας. Γιατί η δική σας καλή διατροφή, ωφελεί το μωρό σας. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, πλούσιο σε βιταμίνες, θα βελτιώσει την ποιότητά του γάλακτός σας και θα βοηθήσει στη μείωση ή και στην εξάλειψη των κολικών που ταλαιπωρούν πολλά μωρά.

Μην βιάζεστε

Σίγουρα, η ζωή μας «τρέχει» με τρελούς ρυθμούς, όμως η διαδικασία του θηλασμού δεν πρέπει να είναι βιαστική. Αφιερώστε όσο χρόνο νομίζετε ότι χρειάζεται και αν δεν τα καταφέρετε αμέσως, μην αγχώνεστε. Διαθέστε χρόνο για τις προσπάθειές σας και έτσι θα δεθείτε συναισθηματικά με το μωρό σας και θα του χαρίσετε μια τροφή που θα το γεμίσει δύναμη και υγεία.

Ρωτώντας…θηλάζεις

Καμία νέα μανούλα δεν βγήκε από το μαιευτήριο γνωρίζοντας τα πάντα! Η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, γι’ αυτό ρωτήστε. Αρχικά τη μαία σας. Επίσης μπορείτε να μάθετε από τις φίλες σας που έχουν γεννήσει, από τη μητέρα σας, από τη θεία σας. Η εμπειρία τους θα σας φανεί πολύ χρήσιμη!